Uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut matkailuyrittäjille -työpaja 24.1. Paltamo

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Koulutus, Työpaja

Tervetuloa työpajaan!

Tervetuloa uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut-ideointityöpajaan tiistaina 24.1. klo 9-15:00. Työpaja on suunnattu Vaalan, Puolangan ja Paltamon alueen matkailualan yrityksille ja yrittäjille. Osallistuminen on maksutonta.

Mahdollisuutena on osallistua myös seuraavana päivänä Arctic Lakeland- Kainuu -hankkeen työpajaan, jossa kukin yritys edistää omaa Sustainable Travel Finland -ohjelmaansa.

Työpajojen fasilitaattorina toimii Visit Finland akatemiavalmentaja Kaisa Merilahti Ramboll Finland Oy:stä. Työpajat toteuttaa Oulujärvi Leaderin alueen kunnissa Maaseudun Sivistysliiton hallinnoima Ilmastoteoilla Elinvoimaa -hanke, sekä Arctic Lakeland -Kainuu -hanke.

Ohjelma:

Ideointityöpaja teemalla uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut alueellisesti tai toimialakohtaisesti. Tavoitteena on pohtia uusia, kestäviä tuote- ja toimintatapaideoita.

Aamukahvit 
Klo 9-11
– Alustus: Keinoja ilmastoviisaisiin tuotteisiin: energiansäästö, uudet toimintatavat, asiakkaiden mukaan ottaminen
– Yhteinen keskustelu: Mitkä ovat osallistujien tunnistamia haasteita ja mitkä ovat alueen vahvuuksia erityisesti ilmastoviisaiden tuotteiden kehittämiseen

Lounas

Klo 12-15 (iltapäiväkahvit ohjelman lomassa)
– Yhteinen ideointi: Mitä ilmastoviisaat tuotteet ja toimintatavat voisivat käytännössä olla kainuulaisessa matkailuyrityksessä?
– Työkalut kotiin: Hiilijalanjälkilaskurilla voi todentaa oman yrityksen lähtötilanteen, vinkkejä päästökompensointiin

Työpajat ovat maksuttomia eivätkö sido mihinkään. Tervetuloa mukaan!

oulujärvi leader maaseuturahasto logot

Ota yhteyttä

Iida Rainio

Projektikoordinaattori

040 482 9484 iida.rainio@msl.fi Lue lisää henkilöstä

Uusimmat tapahtumat