Ajankohtaista

Ensimmäiset nuorten aikuisten #tääonmulletärkee-kohteet julki – näissä kohteissa tapahtuu vuonna 2021

Kysyimme syksyllä 2020 pohjoispohjalaislähtöisiltä nuorilta aikuisilta heille itselleen tärkeitä kotiseudun kohteita, joiden soisivat säilyvän myös tulevaisuudessa. Esiin nousi muun muassa yhteisöllisiä kokoontumispaikkoja ja tapahtumia. Ensi vuonna näissä kahdeksassa #tääonmulletärkee-kohteessa eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata tulee tapahtumaan, kun Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hanke haastaa nuoret aikuiset ja paikallisen yhteisön toimimaan kohteiden hyväksi.

Tähän mennessä mukaan ilmoitetut kohteet ovat Kellon nuorisoseuran talo ja siellä järjestetyt nuortenillat, Oijärven vetouistelukilpailu, Sievin frisbeegolfrata, Ylivieskan Kasarmi, Kiviniemen satama, Luohuan koulu Siikajoella, Rantakylän koulu alueineen Limingassa sekä Lumotun Hallan Maa -elämyspuisto Vaalassa.

Toiminta #tääonmulletärkee-kohteissa käynnistyy vuoden 2021 alussa. Se, mitä kohteissa tullaan hankkeen ja yhteisön voimin tekemään, lähtee osallistujien omasta mielenkiinnosta ja osaamisesta. Luvassa voi olla esimerkiksi tapahtumia, ympäristön kunnostamista tai vaikka yhteisötaidetta. Perinteisten talkoiden rinnalle etsitään uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Samalla kun Tää on mulle tärkee -hanke tuo nuoret aikuiset toimimaan lapsuus- tai kouluaikojensa ympäristöjen tai yhteisöjen hyväksi, se tarjoaa heille väylän vaikuttaa kotiseudun asioihin. Juuriltaan (esimerkiksi opintojen perässä) lähteneet nuoret aikuiset ovat usein väliinputoajia: heidän kiinnostuksensa kotiseutua kohtaan useinkin säilyy, mutta vaikutusmahdollisuuksia kotikunnan asioihin ei ehkä ole. Myös Pohjois-Pohjanmaan kunnat voivat löytää toiminnan kautta uusia keinoja yhteydenpitoon omiin, muualle muuttaneisiin nuoriin aikuisiinsa.

Vielä mahtuu mukaan!

#tääonmulletärkee -kohteita mahtuu vielä mukaan! Alle kolmekymppisille tärkeiden kohteiden etsiminen jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla myös vuoden 2021 puolella. Oman kotiseudun kohteita voi jatkossakin vinkata Instagram-kuvapalvelussa tai näppärällä sähköisellä lomakkeella.
Molempiin löytyy ohjeita täältä:#tääonmulletärkee -kohdehaku

Katso myös:

#OSALLISUUSKAHVIT -webinaari nuorten aikuisten osallisuudesta:

Hei, haloo! Kuuleeko kotikunta nuorta aikuista?
Miksi myös poismuuttaneiden osallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota?

Kaksi samansisältöistä tilaisuutta ke 20.1.klo 9-10  ja to 21.1. klo 14-15.

Lisätietoja päivitetään tapahtumakalenteriimme:
https://msl.fi/osallisuus/tapahtuma/osallisuuskahvit-webinaari-20-1/

Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hanke, joka etsii yhdessä pohjoispohjalaisten nuorten aikuisten kanssa keinoja pitää suhde kotiseudulle elävänä myös silloin, kun opiskelut kutsuvat maailmalle. Toiminta jatkuu kesään 2022 EU:n Maaseuturahaston tuella.

Lue lisää hankkeesta

Tutustu #tääonmulletärkee -kohdehakuun