Ajankohtaista

Syksyn kuulumisia Maaseudun Sivistysliitosta

Ihmiset ovat syksyllä aktiivisia ja innokkaita osallistumaan. Se näkyy Maaseudun Sivistysliiton toiminnassakin yhdessä teidän kumppaneidemme kanssa. Juuri ilmestynyt marraskuun Uutiskirje painottuu yhteiskunnallisen vaikuttamisen, osallisuuden, koulutusyhteistyön ja yrittäjyyden arjen aiheisiin. ITE-taiteen juhlavuoden antiakin tuodaan esiin.

Tarjottimellamme on keskusteluja siitä, miten kunnat hyötyvät, kun niiden asukkaat ovat aktiivisia osallistujia. Etsimme myös nuoria houkuttelevia yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja vapaaehtoisen toiminnan tapoja. Pohjois-Pohjanmaalla jatketaan nuorille tärkeiden kotiseudun paikkojen ja kohteiden etsintää.

Muistuttelemme siitä, että jäsenjärjestömme voivat hakea meiltä taloudellista tukea kurssi- ja luentotoimintaansa. Tukea voi saada silloinkin, kun koulutus siirtyy verkkoon. Myös pedagogista tukea ja kumppanuutta tarjoamme jäsenjärjestöjen koulutustoiminnan kehittämiseen.

Oulujärvi Leaderin alueella käynnistyi lokakuun alussa hanke, jonka tavoitteena on nostaa pienten yritysten valmiutta toteuttaa konkreettisesti usein helppoja ja yksinkertaisiakin ilmastotekoja. Erityisesti tavoittelemme kierrätyksen ja energian säästön edistämistä pienissä yrityksissä. Toisena tavoitteena on löytää uutta ilmastoystävällistä yritystoimintaa.

Uuden ajan maaseutuyrittäjyyden webinaarissa muotoillaan maatila uuteen uskoon. Webinaariin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, erityisesti maatalousyrittäjät, nykyiset ja tulevat maaseudulla toimivat yrittäjät ja maaseutuyrittäjyyden kehittäjät.

Ajatuspaja Alkio on lähtenyt vireästi käyntiin ja koonnut webinaareihinsa osallistujia kautta maan. Viimeksi käsiteltiin kestävän ja hajautetun yhteiskunnan edellytyksiä. Seuraavaksi on luvassa kyselytutkimukseen perustuen nuorten näkemyksiä eri puolueista, arvoistaan ja itsestään kansalaistoimijoina.

Maaseudun Sivistysliitto kiittää kautta aikain ensimmäistä Vuoden ITE-taiteilijaa Paula Huhtasta virkeästä kesäkaudesta. Uutiskirjeemme välittää Huhtasen kuulumisia ja mietteitä taiteilijuudestaan. Kerromme myös MSL:n videokanavalta löytyvistä ITE-aiheista.

Selaa tuore Uutiskirjeemme ja tutustu myös siitä avautuviin linkkeihin.