Ajankohtaista

Kohdehaku käynnistyi: haussa nuorten aikuisten tärkeät paikat Pohjois-Pohjanmaalla

 

Kotiseutu jää taakse monilla Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnilla kasvaneilla nuorilla, kun on aika suunnata maailmalle esimerkiksi opiskelujen perässä. Miten yhteys kotiseutuun säilyy? Minkä asioiden, paikkojen tai vaikka tapahtumien vuoksi kotikonnuilla on mukava käydä ja viettää aikaa?

Maanantaina 17.8. käynnistyi nuorille tärkeiden kohteiden haku. #tääonmulletärkee-kohdehakuun voi ilmiantaa oman Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan paikan, tapahtuman, tai muun asian, jonka haluaisi säilyvän tai joka kaipaisi kenties hieman kunnostusta tai muuta ilmeen kohotusta.Kohdehakukampanjasta valikoidaan 10-20 kohdetta, joille sitten järjestetään jonkinlaista kohdetta kohentavaa toimintaa.

Tää on mulle tärkee -hanke etsii yhdessä nuorten aikuisten kanssa erilaisia tapoja pitää suhde kotiseudulle elävänä. Tunnistamalla paikallisesti merkityksellisiä asioita ja innostamalla nuoria toimimaan niiden hyväksi rakennetaan tapoja olla mukana itselle tärkeiden asioiden kehittämisessä. Konkreettisella yhdessä tekemisellä pidetään yllä elävää yhteisöllisyyttä ja kotiseutusuhdetta. Taustalla on ajatus siitä, että vaikka iso osa Pohjois-Pohjanmaan nuorista ei palaa opintojen jälkeen kotiseudulle, vahvat juuret, sosiaalinen verkosto ja usein myös kiinnostus kotikuntaa kohtaan säilyvät. Tämän päivän lähtijöistä tulee paikkakunnille uusia lomailijoita, etätyön tekijöitä, joskus myös paluumuuttajia.

Lisää kohdehausta
Lisää TOMT-hankkeesta

Katso video kohdehausta tästä!