Ajankohtaista

Valikoidut vinkit verkkokokoustamiseen

Koronan aiheuttaman poikkeustilan myötä moni lähitapaaminen on siirtynyt kevään aikana verkkoon. Myös yhdistysten kokoustaminen sekä muu suunnittelu ja ideointi onnistuu hyvin verkossa. Tarvitaan vain verkkotapaamisiin sopiva ohjelma, toimiva internet-yhteys sekä ripaus rohkeutta!

MSL:n koulutustiimi on kerännyt listan helppokäyttöisistä ohjelmista, joita voi käyttää kokouksen pitämiseen ja sähköiseen äänestämiseen. Nappaa tästä vinkit  ja kutsu kokous koolle!

lähikuva tietokoneen näppäimistöstä sekä vasemmassa alareunassa keltaisessa puoliympyrässä teksti "Valikoidut vinkit verkkokokoustamiseen! MSL:n koulutuspalvelut - Iloa osaamisesta".Muutama vinkki alkuun pääsemiseksi:

    • Kannattaa harjoitella etäkokousohjelman käyttämistä ennen h-hetkeä. Vinkkejä ja ohjeita löytyy paljon esimerkiksi YouTubesta.
  • Huolehdi että kaikki kokouksen osallistujat saavat ohjelman toimimaan ja osaavat käyttää valitsemaanne ohjelmaa.
  • Kokouskutsuun kannattaa liittää puhelinnumero, josta saa tarvittaessa tukea kokoukseen liittymisessä. Sopikaa, kuka hallituksesta (joku muu kuin kokouksen vetäjä) auttaa kokouksen osallistujia teknisissä pulmissa.
  • Tehkää selkeä esityslista ja toimittakaa se kaikille ennen kokousta. Näin kaikkien on helppo seurata kokouksen asiakäsittelyn etenemistä.

Videoilla lisävinkkejä

Käytössäsi ovat myös tekemämme opasvideot Microsoft Teams -ohjelman käyttämiseen sekä Teams-kokoukseen liittymiseen.