Ajankohtaista

Etnogaalassa on esillä etno, rauha ja rakkaus

Etnogaalaa juhlitaan kolmannen kerran Tavastialla Helsingissä 9.1.2020. Rock-pyhättönä tunnettu klubi muuttuu maailmanmusiikin ja kansantanssin villiksi näyttämöksi, jossa vuorottelevat korkeatasoiset esitykset ja palkintojenjaot kahdella esiintymislavalla.

Vuoden 2020 kansanmusiikin ja kansantanssin alan yleisen teeman Tanssiin kutsu! tiimoilta ilta avataan kaikille avoimilla tansseilla ennen suoran tv-lähetyksen alkua. Tanssia saa koko illan ja ilta huipentuu yhteiseen huutokatrilliin.

ITE-taidetta mukana gaalassa

Etnogaalan 2020 ITE-taiteilija on Paula Huhtanen. Lapista lähtöisin oleva, pirkanmaalaistunut taiteilija julistaa ”iloismia”, joka purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina. Maalaukset löytävät paikkansa myös uniikeissa esineissä ja asusteissa. Etnogaalassa Huhtanen on mukana värikylläisin maalauksin. Pääteos kantaa nimeä Etno, rauha ja rakkaus. Gaalavieras voi istahtaa koristeelliseen nojatuoliin ja ottaa itsestään kuvan iloismin interiöörissä. Paula Huhtasen taideosuus on toteutettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa ja on osa ITE-taiteen juhlavuotta 2020.

Suora lähetys Yle Areenassa

Yle lähettää gaalan suorana lähetyksenä Yle Areenassa. Illan esiintyjistä nähdään myöhemmin keväällä kolme TV-ohjelmaa Yle Teemalla. Gaala lähetetään myös suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. Ohjelmat ovat katseltavissa ja kuunneltavissa Yle Areenassa myös ulkomailla.

Illan esiintymisten aikataulu
(pienet muutokset aikataulussa vielä mahdollisia)
Klo 18.00 ovet aukeaa
Klo 18.30 Tanssiin kutsu! – Kansanomaisten paritanssien teemavuoden avaustanssit
Klo 19.00 suora lähetys Areenassa sekä Radio Ylen 1:ssä alkaa
Klo 19.00 Amanda Kauranne (pikkulava)
Klo 19.20 ENKEL (iso lava)
Klo 20.10 Compañía Kaari & Roni Martin (iso lava)
Klo 21.05 Aili Järvelä (pikkulava)
Klo 21.40 Helsinki-Cotonou Ensemble (iso lava)
Klo 22.10 Katrilli

Järjestäjät: Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Gaalan yhteistyökumppaneita ovat Yle, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmä, Maailman musiikin keskus, Music Finland, Kalevalaseura, Musiikin edistämissäätiö, Suomen musiikintekijät, Tanssin Tiedotuskeskus, Suomen Nuorisoseurat, Folklandia / Pispalan sottiisi, Maaseudun sivistysliitto, Muusikkojen liitto, Suomen kansanmusiikkiliitto, Marjatta & Kaisa, Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus, Santasportin tanssijakoulutus sekä Centria ammattikorkeakoulu.

Liput: Etnogaalan liput ennakkoon 25/15 € Tiketistä tai ovelta 30 €.

Esiintyjien esittelytekstit
: www.etnogaala.fi/ohjelma

Etnogaala lähetys 2019: https://areena.yle.fi/1-50027364
Etnogaala lähetys 2017: https://areena.yle.fi/1-4274960

Seuraa:
instagram.com/etnogaala
facebook.com/etnogaala
www.etnogaala.fi
@etnogaala

Lisätietoja:
Sirpa Lahti, toiminnanjohtaja
Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus ry.
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi
puh. 040 738 4736

Tiedote kokonaisuudessaan täällä.