Ajankohtaista

Trust-tanssielokuvan kuvaukset käynnissä

Maaseudun Sivistysliitto ja Hanna Brotherus Company (HBC) toteuttavat yhdessä Eläkeliiton kanssa ylisukupolvisen tanssielokuvan TRUST sekä tanssielokuvan tekemisestä kertovan videodokumentin syksyn aikana. TRUST-tanssiteos harjoitellaan loka-marraskuussa Helsingissä 2019 ja se saa ensi-iltansa Eläkeliiton vuosijuhlassa helmikuussa 2020.

Hanna Brotheruksen ohjaaman tanssiteoksen teemana on miesten välinen kosketus. Tanssijaryhmässä on yhdeksän erilaisista taustoista tulevaa suomalaismiestä, joista nuorin on 12- ja iäkkäin 85-vuotias. Joukossa on yksi ammattitanssija, muut ovat opiskelijoita, eri ammattien edustajia ja eläkeläisiä. Ryhmä työskentelee syksyn aikana Hannan johdolla liikkeen kautta tutkien ja harjoitellen koskettamista.

Hannan pohdintoja teoksen taustalla:

  • Millaiseen kosketus- ja tunteidenkäsittelytaitoihin kasvatetaan poika hyvinvointivaltiossamme.
  • Kenties syrjäytymisen, väkivallan ja polarisaation ytimessä aliarvioimme yksilöinä, perheissä ja yhteiskunnassa kosketuksen merkityksen.
  • Ilman kosketusta emme selviä.
  • Liikkeen ja tanssin ammattilaisena uskon, että tiedostamalla kosketuksen merkityksen ja opettelemalla fyysistä kohtaamista maailma muuttuisi paremmaksi.
  • Kolmen pojan äitinä olen jo vuosia huomioinut tämän puutteen liittyvän erityisesti poikien maailmaan.

Yhteistyö Hanna Brotheruksen ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa on jatkunut vuodesta 2017. Tanssityöpajoja on järjestetty useita eri puolilla Suomea sekä esityksiä julkisissa tiloissa.

Koreografi, ohjaaja, taiteellinen johto Hanna Brotherus

Elokuvan kuvaus ja leikkaus Ari Virem

Dokumenttielokuvan kuvaus Elis Lindfors

Musiikki Johannes Brotherus

Ohjaajan työparina tanssija- ja teatteritaiteilija Nella Turkki

Puvustus ja lavastus Jonathan Maxwell

Esiintyjät: Jukka Voijola, 85 v. eläkeläinen, Pertti Mantere, 76 v. eläkeläinen, Kari Kanto, 66 v. eläkeläinen , Petri Strandberg, 50 v. palomestari, Jani Liskola 40 v. hanketyöntekijä, Kardo Shiwan, 30v. tanssija, Matti Palviainen, 20 v. tanssinopiskelija, Olli Jalonen, 18 v. lukiolainen, Alex Tammi, 12v. oppilas Kaisaniemen ala-asteelta

Tuotanto: Maaseudun Sivistysliitto, Eläkeliitto ja Hanna Brotherus Company

Elokuva, sekä dokumentti harjoitusvaiheesta valmistuvat helmikuussa 2020, jonka jälkeen videot ovat katsottavissa YouTuben kautta

Elokuvan tuotanto on saanut taloudellista tukea Keskitien Säätiöltä.

Lisätietoja: Helka Ketonen, kulttuurijohtaja MSL