Ajankohtaista

Erätauko-viikko haastaa keskustelemaan suomalaisuudesta

Mitä suomalaisuus on? Entäpä onko maaseutu tyystin näivettymässä, kuten usein väitetään?

Suomalaisuuden ja Suomen kuvasta keskustellaan Erätauko-säätiön kutsumana 1.-7.12. MSL haastaakin kaikki jäsenjärjestömme ja MSL:n toimintaa seuraavat järjestämään omia Erätauko-keskusteluja ja tuomaan saman pöydän ääreen erilaisia ihmisiä ja ajatuksia.

Erätauko on Sitran kehittelemä uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Kaksi miestä pelaa pingistä keskellä viljapeltoa.

Kuva: Erätauko-säätiö

 

Järjestä Erätauko-keskustelu työpaikallasi, kotona, koulussa, järjestössä tai organisaatiossasi ja tuo erilaiset ihmiset samaan piiriin. Voit kutsua mukaan ystäviä, kollegoita, oppilaita, vanhempia, työyhteisösi tai naapureita. Erityisesti myös heitä, joita et niin hyvin tunne.

Päätä tarkempi otsikko keskustelullesi: Mikä liittää sinut ja yhteisösi Suomeen ja suomalaisuuteen? Mistä asiasta juuri sinun mielestäsi pitäisi keskustella Suomeen ja suomalaisuuteen liittyen? Esimerkiksi: ”Mitä on suomalaisuus tänään?” ”Millaista Suomea haluamme rakentaa?” ”Mikä on minulle Suomessa ja suomalaisuudessa tärkeää?”

Muista somessa ainakin aihetunnisteet #Mitäkuuluusuomi? #mslfi!

Lisäohjeet ja ilmoittautuminen Erätauko-säätiön sivuilla.

Jos kaipaat tukea tai neuvoja oman keskustelun järjestämiseen, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Sofia Heiniseen: sofia.heininen(at)msl.fi, p. 0400 726 904.

Järven keskellä soutuveneessä on kaksi ihmistä ja vieressä teksti pystymme kyllä parempaan. Tehdään meistä maailman parhaiten keskusteleva kansa.

Kuva: Erätauko-säätiö