Ajankohtaista

1.10. liputetaan kansalaisvaikuttamisen kunniaksi

Lokakuun alussa juhlitaan kansalaisvaikuttamista sekä järjestöjen ja yhdistysten tärkeää työtä. Tiistaina 1.10. vietetään jo neljännen kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivää, jolloin liput liehuvat saloissa ja somessa. Kansalaisvaikuttamisen päivänä kutsutaan kaikki yhdistykset ja järjestöt liputtamaan, järjestämään omia tapahtumia ja viestimään liputuksesta eteenpäin omissa verkostoissaan. Päivä on myös hyvä tilaisuus tehdä omaa toimintaa näkyväksi ja hankkia uusia jäseniäkin!

MSL on kansalaisvaikuttajien kumppani ja yhteiskunnallinen kehittäjä, ja osallistumme tapahtumaan monipuolisin tapahtumin sekä viestimällä toiminnastamme somessa ja kotisivuillamme. Katso päivän tapahtumat täältä.

Haastamme myös kaikki jäsenjärjestömme osallistumaan päivään parhaaksi näkemällään tavalla esimerkiksi liputtamalla, jakamalla kuvia ja videoita somessa ja kertomaan päivästä eteenpäin. Mikä ettei päivän kunniaksi voisi keittää myös juhlakahvit ja kutsua ihmisiä tutustumaan järjestön tai yhdistyksen toimintaan! Sosiaalisessa mediassa kannattaa käyttää tunnuksia #liputan #miinasillanpää, #järjestöt #järjestöjenpäivä sekä #kansalaisvaikuttaminen. Juhlitaan yhdessä tärkeää aihetta, joko virtuaalisesti tai livenä!

Kuva: Tuukka Troberg

Kukas se Miina sitten oli?

Miina Sillanpää (4.6.1866 – 3.4.1952) oli kansanedustaja ja Suomen ensimmäinen naisministeri, joka nousi torpantytöstä, piiasta ja palvelijattaresta tärkeäksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Sillanpää ajoi tasa-arvoa ja teki yhteistyötä yli puoluerajojen. Hänellä oli lukuisia luottamustehtäviä, joissa hän vaikutti sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Sillanpää oli rohkea edelläkävijä ja kansalaisvaikuttaja, jonka työn jälki näkyy vielä nykyisinkin monilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Lähde: Miina Sillanpään säätiö

Lisätietoa kansalaisvaikuttamisen päivästä täällä.

Kuva: Tuukka Troberg