Ajankohtaista

Vinkkejä maistuviin kyläjuhliin

Tutustu uunituoreeseen oppaaseen, miten toteutat herkullisen maistuvat ja mieleenpainuvat kyläjuhlat. Oppaan ideoineen ja resepteineen voit ladata kotisivultamme.

Maistuvat kyläjuhlat -hanke on jättänyt jälkeensä ruokamuistoja, jotka nostavat hymyn kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen. Kylä- ja yhdistystoimijoille on toteutettu ruokatuunauspajoja sekä opinto- ja koulutuspaketteja tapahtumien itsenäiseen tuottamiseen.

Nyt Maistuvista kyläjuhlista on koostettu painettu julkaisu, joka kokoaa vinkkejä ja ideoita oman kyläjuhlan pystyyn laittoon. Kyläjuhlat ideoineen ja resepteineen löytyy opasvihkosena netistä. Voit myös pyytää painetun kappaleen Pohjois-Karjalan Martoilta tai Maaseudun Sivistysliiton Joensuun toimistolta.

Hankkeen sivuilta löytyy kylätapahtuman toteuttamisen koulutuspaketti. Mitä kaikkea on otettava huomioon vaikkapa turvallisuuden varmistamisessa, lupa- ja ilmoitusasioissa, hygieniassa, viestinnässä, budjetoinnissa…

Maistuvat kyläjuhlat -hanketta ovat toteuttaneet yhteistyössä Maaseudun Sivistysliitto ja Pohjois-Karjalan Martat.