Ajankohtaista

Karhufestivaaleille Ilomantsiin tulossa 30 veistäjää

Karhufestivaalien veistokilpailuun on ilmoittautunut huikeat 30 osallistujaa. Suomalaisten lisäksi kilpailijoita tulee Venäjältä, Virosta ja USA:sta. Viisi naista on tulossa mukaan. Veistäjissä on monelta vuodelta tuttuja konkareita, mutta myös ensi kertaa Ilomantsissa kisaavia.

Kilpailun mitoitus suunniteltiin alun perin hieman pienemmälle osallistujamäärälle. Kenttämestarina toimiva Timo Reko kuitenkin lupaa, että pölkkyjä ja veistopaikkoja riittää kaikille.

Karhufestivaali toteutuu Ilomantsin kuntakeskuksessa 15.–17. elokuuta 2019.

Teemana liike ja toiminta

Veistokilpalun teemana on GoBearGo – tai pilke silmäkulmassa KouKarhuKou. Veistäjiä haastetaan kuvaamaan liikettä ja toimintaa. Kaksipäiväinen mestaruuskisa käydään torstaina ja perjantaina. Lauantaina loppuhuipennuksena on pikaveistokisa, johon on ilmoittautunut 22 veistotaituria.

Kansainvälisen Leader-hankkeen osana vuonna 2014 alkunsa saanut festivaali järjestetään nyt kuudennen kerran. Järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto alueyhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Karhufestivaali 2019 kuuluu mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin.

Puukarhut retkeilevät Karjalan vaaroilla

Ilomantsin ”Tuhannen karhun maa” on herännyt talviunilta. Edellisten vuosien kisoissa veistetyt karhut levittäytyvät Pogostalle liikkeiden ja toimistojen pihoille. Maanantaista torstaihin 6.–9.5. karhuveistosten karavaani kiertelee eri puolilla Vaara-Karjalaa.

Karhujen kevätretket toteutuvat lettukestien merkeissä Vaara-Karjalan Osuuspankin pihapiireissä. Kiertue on liikkeellä Ilomantsissa 6.5. klo 11–13, Tuupovaarassa 7.5. klo 9–11, Enossa 8.5. klo 9–11 ja Kiihtelysvaarassa 9.5. klo 9–11.


Lisätiedot:

Maarit Hämäläinen-Koljonen | tuottaja, festivaalin johtaja
040 579 5957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Timo Reko | kenttämestari, järjestelyt ja kuljetukset
050 322 6798, timo.reko@msl.fi

Raija Kallioinen | veistäjien yhteyshenkilö, tuomariston sihteeri, ITE-taiteen asiantuntija
040 563 6876, raija.kallioinen@msl.fi