Ajankohtaista

Haku Norpas-taideresidenssiin Taalintehtaalle Kemiönsaarelle kesäksi 2019

Sinustako seuraava Norpaksen residenssitaiteilija Taalintehtaan ruukkikylälle?

Etsimme  taiteilijaa tai pientä (maks. 3 hlö) taiteilijaryhmää, joka toteuttaisi ympäristötaideteoksen Taalintehtaalle. Teokseen käytettävä aika on 2 viikkoa 15.-28.7. Taiteilijan toivotaan osallistuvan Norpas-festivaalin avajaisiin ja teoksen julkistamistilaisuuteen 2.8. Norpaksen tavoitteena on toteuttaa Taalintehtaan ympäristöön vuosittain ainkin yksi taidetos, joista muodostuu vähitellen teosten ketju, julkisen taiteen galleria.

Teos tulee olemaan osa taidepolkua ja sen tulee olla luontoon tai rakennettuun ympäristöön soveltuva, turvallinen sekä luonnonoloja kestävä. Teosta ei poisteta, vaan se jää paikoilleen odottamaan seurakseen seuraavien vuosien teoksia. Materiaaleissa pitää tämän vuoksi ottaa erityisesti huomioon ympäristönäkökulmat.

Norpas-festivaalin 2019 teemana on (bio)diversiteetti ymmärrettynä luonnon, yhteiskunnan ja taiteellisen monimuotoisuuden kannalta. Etsimme erityisesti teoksia, jotka rakentavat ja tulkitsevat moniulotteista ja elävää suhdetta luontoon ja ekosysteemiin. Otamme kuitenkin vastaan kaikenlaiset teosehdotukset, eikä teeman noudattaminen ole välttämätöntä.

Norpas-taiteilijaresidenssi 2019 toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton, Norpas Festivaalin ja Kemiönsaaren kunnan kanssa, Keskitien Tukisäätiön tuella. Kesällä 2018 toteutimme yhdessä edellisen ympäristötaideteoksen, jonka toteutti Tuomas Korkalo Rovaniemeltä.  Katso videolta mitä kesän aikana tapahtui, LINKKI.

Aikataulu ja taiteilijan valinta 2019

Residenssihaku päättyy 14.4.2019. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen: info@festivalnorpas.fi

Tarkemmat tiedot residenssijaksosta löydät täältä LINKKI.

Norpas-festivaalin ohjelma ja residenssitaiteilija julkistetaan viimeistään 30.5.2019

Myös lisätietoja voi kysellä info@festivalnorpas.fi tai 0407700065/Ville.

CityTorpparit, yhteisötaiteilijat, residenssitaiteilijat

Maaseudun Sivistysliitto palkkaa eri alojen taiteilijoita yhteisötaiteilijoiksi nimellä CityTorppari tai kylätaiteilija, tai taiteilija kutsutaan työskentelemään taiteilijaresidenssissä. Citytorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä menetelmä ja tapa lisätä maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistaa ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan.

Eri puolille Suomea sijoittuvat muutaman viikon tai yhden kuukauden mittaiset työskentelyjaksot tarjoavat uudenlaisia tapoja maaseudun ja kaupungin välisen yhteistyön lisäämiseksi. Työskentelyjakson aikana taiteilija elää yhteisön keskellä. Lopputuloksena syntyy teos, sävellys, tanssi, ympäristötekoja, yms. riippuen taiteilijasta, yhteisöstä ja paikan hengestä.