Ajankohtaista

Hyvä tauko- striimaus aloittaa keskustelusarjan suomalaisen maaseudun hyvinvoinnista

Voidaanko maalla hyvin, miten maaseudun yrittäjä jaksaa, miten huomioin arjessa itseni ja muut? MSL aloittaa keskustelusarjan maaseudun yrittäjien hyvinvoinnista ja maaseudun hyväksi työskentelevien tahojen arjesta.  Sarja toteutetaan yhdessä MSL:n jäsenjärjestöjen ja kumppanien kanssa.

Keskustelujen sarjan aloitti 3.4. toteutettu striimaus Pidetään yhdessä hyvä tauko. Lähetyksessä työhyvinvoinnista keskustelemassa olivat Työterveyslaitokselta Birgitta Kinnunen ja Jalmari Heikkonen, Melan Välitä viljelijästä -projektista tuttu Pirjo Ristola, maatalousyrittäjä ja Maaseudun tukihenkilö Jukka Nieminen sekä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon Anne Ylönen. Taukopöytää emännöi MSL:n Paula Yliselä. Taukopöytään kokoonnuttiin Keravalle, kahvila Hilpeään KahviKissaan, jossa nautittiin kotimaista, terveellistä välipalaa, hyvän tauon hengessä. Työhyvinvointi ja jaksamisteema jatkuu vielä MTK:n Maaltavastaajat- podcastissa, jossa Heidi Siivonen jututtaa aiheesta Pirjo Ristolaa ja Jukka Niemistä.

Seuraa keskusteluja ja julkaisuja netin välityksellä

Sarjan keskusteluita on helppo seurata netin välityksellä, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kanavat ovat avoimia ja maksuttomia. Keskustelut esitetään suorina MSL:n You Tube- kanavalla, josta ne löytyvät myös katsottavina tallenteina.

Keskustelusarja jatkuu koko vuoden

Keskustelut jatkuvat kesällä, jolloin aiheena on Melan Välitä viljelijästä -hanke, ja mm. tilatason ongelmat ja toisaalta myös ratkaisut ja vinkit arkiseen hyvinvointiin. Syksyllä nostetaan esille maataloudessa työtä tekevien työterveyshuolto, ja vuoden viimeinen keskustelu käydään liittyen Maaseudun tukihenkilöverkon palveluihin ja toimintaan.