Ajankohtaista

Pohjoismainen ruokakilpailu EMBLA kutsuu mukaan

Pohjoismainen ruokakilpailu EMBLA järjestetään jälleen tänä vuonna. Ilmoittautuminen kisaan avautuu 1.3.2019. Embla-kilpailun tavoitteena on edistää upeaa pohjoismaista ruokakulttuuria ja sen arvostusta.

Joka toinen vuosi järjestettävän Embla-ruokakilpailun palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran Kööpenhaminassa elokuussa 2017. Tämän vuoden palkinnot jaetaan Islannin Reykjavikissa Harpan konserttitalossa järjestettävässä palkintojuhlassa 1.6.2019. Samaan aikaan pohjoismainen keittiömestariyhdistys Nordic Chefs Assosiation kokoontuu kongerssiin.

Ilmoittaudu maaliskuun aikana

Kansallisen tason ilmoittautuminen jatkuu koko maaliskuun. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen suomalainen kolmihenkinen tuomaristo nimeää jokaisesta kilpailukategoriasta ehdokkaat pohjoismaisen tason kilpailuun.

Embla-kilpailu tuo näkyvyyttä pohjoismaiselle ruualle ja nostaa esiin kaikkia ruoan ja ruokakulttuurin tuottajia ja tekijöitä niin Pohjoismaissa kuin kansainvälisestikin. Kilpailun avulla halutaan vahvistaa yhteistä pohjoismaista ruokaidentiteettiä ja ruokakulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan myös Pohjolan ulkopuolella.

Embla-ruokakilpailun järjestämisestä vastaa Pohjoismaisten Tuottajajärjestöjen keskusliitto NBC (Nordens Bondeorganisationers Centralråd). Pohjoismainen ministerineuvosto tukee kilpailua osana Uusi Pohjoismainen Ruoka -ohjelmaa (Ny nordisk mat). Kilpailussa ovat mukana Islanti, Tanska, Norja, Suomi, Ruotsi, Ahvenanmaa ja Färsaaret.

Kilpailukategoriat:

Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019
Pohjoismainen ruokayrittäjä/-yritys 2019
Pohjoismainen ruoka-artesaani 2019
Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja 2019
Pohjoismainen ruokamatkailukohde 2019
Pohjoismainen ruokakasvattaja 2019

Tarkempi kuvaus kilpailukategorioista sekä lisätietoa kilpailusta löytyy nettiosoitteesta www.emblafoodaward.com. Voit ilmoittaa itsesi tai toisen henkilön/yrityksen kilpailemaan. Kansallisen tason ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 31.3.2019.

Kaikkien pohjoismaiden kansallisen tason voittajat julkistetaan 2.5.2019 Emblan nettisivuilla.

LISÄTIETOJA

ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, MTK ry, puh. 050 511 8909
viestintäpäällikkö Mia Wikström, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, puh. 050 355 3213

#Emblafoodawards