Ajankohtaista

Karhufestivaali mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin

Karhufestivaali on mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2019 ohjelmistossa. Tänä vuonna kulttuuriympäristöpäivien teemana on Viihteen ja taiteen tiloissa.

Karhufestivaalissa kohtaavat taide, monenlaisten ihmisten yhdessä viihtyminen sekä itäsuomalaisen kirkonkylän elämänpiiri ja ympäristö.

Festivaali järjestetään Ilomantsissa 15.–17.8.2019, nyt kuudetta kertaa. Festivaalin karhunveistokilpailujen teema GoBearGo – KouKarhuKou haastaa puunveistäjät kuvaamaan tänä vuonna liikettä ja vauhtia.

Festivaalin pääjärjestäjät ovat Maaseudun Sivistysliitto alueellisine organisaatioineen ja Ilomantsin kunta.

Elokuinen Ilomantsi kutsuu vierailijoita myös ruokakulttuurin pariin. Kaksipäiväisiä Villiruokafestareita vietetään 16.–17.8.

Mistä Euroopan kulttuuriympäristöpäivissä on kyse?

Kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days) vietetään syksyisin ympäri Eurooppaa. Kaikkiaan 50 maassa noin 30 miljoonaa ihmistä osallistuu kymmeniin tuhansiin tapahtumiin.

Tavoitteena on suunnata huomiota kulttuuriympäristöön voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä sekä huomata oman lähiympäristömme arvot.

Teemaviikkoa vietetään 2.–8.9.2019. Tapahtumia voi kuitenkin järjestää pitkin vuotta. Osallistumisen muodot ovat vapaat. Yhteiseen kalenteriin voi jokainen ehdottaa tapahtumiaan.

Karhufestivaali näkyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Suomen tapahtumakalenterissa sekä pian myös kansainvälisellä sivustolla www.europeanheritagedays.com.

 

LISÄTIETOA EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVISTÄ: http://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien sähköiset aineistot voi ladata täältä.

#kulttuuriympäristöpäivät #viihteenjataiteentiloissa #EHDs.

LISÄTIETOA KARHUFESTIVAALEISTA:
Festivaalin tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi, puh. 040 579 5957