Ajankohtaista

Tuomaan Markkinoilla Helsingissä mukana pieniä tuottajia

Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat täyttää jälleen Senaatintorin 1.–22.12.2018.

Joulutorilla vierailee vuosittain 300 000 ihmistä kymmenistä eri maista. Monelle yrittäjistä Tuomaan Markkinat on vuoden tärkein tapahtuma, jonka myynti muodostaa liki kolmanneksen vuoden tuotoista. Markkinoilla panostetaan erityisesti herkullisiin ruokiin, laadukkaisiin lahjoihin ja kiireettömään joulun tunnelmaan.

ProLocalis tuo pieniä tuottajia esille

Tänä vuonna markkinoiden uutena tulokkaana on ProLocalis.

ProLocaliksen mökki paraatipaikalla eturivissä esittelee maaseudun pientuottajien tarjontaa. Neljä pientuottajaa kerrallaan on tekemässä kauppaa pääkaupunkilaisten kanssa.

Karhufestivaalien konkareita mukana

Kaksi MSL:n Karhufestivaaleilla Ilomantsissa joka vuonna mukana ollutta puunveistäjää, Taisto Pehkonen Lieksasta ja Markku Tuominen Nurmijärveltä ovat nyt ensi kertaa mukana Tuomaan Markkinoilla. He myyvät puuveistoksiaan ProLocaliksen mökissä 5.–8.12. Tarjolla on esimerkiksi eläinaiheisia pieniä veistoksia, jotka sopivat parvekkeille ja pihoille. Maaseudun Sivistysliitto ja Karhufestivaalit ovat mukana tuomassa esiin näitä oman ITE-tallimme taiteilijoita.

Veistäjät ovat tavattavissa kojussa kello 11–20. Itsenäisyyspäivän aukiolo on poikkeuksellisesti klo 11–18.