Ajankohtaista

ITE-taiteen merkityksestä keskustelu Kulttuuriykkösessä

ITE-taide tarkoittaa itse tehtyä elämää ja on taidemuoto, joka ei tarvitse gallerioita eikä apurahoja. Itseoppineet taiteilijat luovat koteihinsa ja pihoillensa itsensä näköistä, joskus filosofistakin taidetta. Miksi ITE-taide on hyväksi ihmiselle, siitä keskustelivat arkkiatri ja ITE-taiteilija Risto Pelkonen, galleristi Veikko Halmetoja, Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja Egenlandin toimittaja Hannamari Hoikkala Ylen Kulttuuriykkösessä tiistaina 20.11.2018 Pia-Maria Lehtolan johdattelemina.

“Kaikissa meissä on luovuutta ja jonnekin se täytyy purkaa!”, sanoi arkkiatri Risto Pelkonen. Hänen mielestään ITE-taiteessa on vapautta, omat rajat on omissa käsissä.

Kuuntele ohjelma Yle Areenasta.

Ylen Egenland-ohjelman uusi tuotantokausi alkaa 20.11.2018, ja sarjan useammassakin jaksossa vieraillaan ITE-taiteen kohteissa.

Vasemmalta Veikko Halmetoja, Pia-Mari Lehtola, Hannamaria Hoikkala, Risto Pelkonen ja Raija Kallioinen.