Ajankohtaista

Osallisuus on yhdessä tekemistä

Maaseudun Sivistysliiton syksyn ensimmäisen uutiskirjeen pääteemana on osallisuus ja yhdessä tekeminen. Kerromme työstä, jota teemme yhdessä kuntien ja yhteisöjen kanssa, jotta asukkaat saadaan mukaan omaa lähiyhteisöään ja -ympäristöään koskeviin asioihin.

Olemme tehneet hankeyhteistyötä kuntien kanssa jo vuosia. Parin viime vuoden ajan on rakennettu hankkeiden rinnalla myös uudenlaisia kumppanuuksia. Niiden kautta olemme mukana kuntien strategiatyössä sekä palvelujen kehittämisessä. Palveluja halutaan kehittää yhdessä niiden käyttäjien kanssa ja rakentaen vuoropuhelua eri toimijoiden välille.

Pohjois-Pohjanmaalla Hyvän mielen paikat -hankkeessa olemme kehittäneet ja kokeilleet konkreettisia menetelmiä ihmisten innostamisessa, mukaan ottamisessa ja yhdessä tekemisessä. Menetelmät on koottu korttipakaksi, joka on nyt ladattavissa kotisivuiltamme. Tuore Uutiskirje kertoo myös kiinnostavista asukasyhteistyön toimenpiteistä Kyyjärvellä ja Liperissä, hiiliviisauden levittämisestä sekä ITE-taiteen kuulumisista.

Lataa osallisuustyön upouudet menetelmäkortit käyttöösi!

Tutustu Osallisuusuutisiin!

Lue tuorein Uutiskirje tästä. Jos et vielä ole sen tilaaja, tältä sivulta käy tilaaminen näppärästi. Tervetuloa mukaan!