Ajankohtaista

Reittikartta vie ITE-kierrokselle Etelä-Savoon

ITE Saimaalla -reittikartta esittelee 19 jännittävää taide- ja kulttuurikohdetta Etelä-Savossa ja lähialueilla. Maaseudun Sivistysliitto on julkaissut opaskartan, jossa esitellään kesällä 2018 avoinna olevia ITE-näyttelyitä, ITE-pihoja, kotigallerioita, kansantaidekohteita ja taidenäyttelyjä Etelä-Savossa ja lähialueilla. Kartan avulla matkailijat ja alueen asukkaat voivat suunnitella vierailuja mielenkiintoisiin valtavirrasta ja -teistä poikkeaviin kulttuurikohteisiin.

Kartalta löytyvät mm. ITE puusta -näyttely Suomen Metsämuseo Lustossa, puinen eläintarha Veikko ja Lea Koukosen pihapiiristä Pieksämäen Jäppilässä, Timo Teittisen räväkät puuveistokset Juvan Kuosmalassa, valloittava metalliveistosten Ronttopuisto Heinäveden Palokissa, Ritva Nurmen laaja kierrätysmateriaalista tehty näyttely navettagalleriassa Mikkelissä tai Esa Heiskasen 40 vuoden aikana uppo- ja puomipuista rakentama HakoApaja Rantasalmen Porosalmella. Uunisuutari Risto Salmi on tehnyt ITE-teoksia vasta muutaman vuoden, mutta hänen pihapiiriinsä Savonlinnan Pihlajaniemeen on syntynyt kunnioitettava määrä monumentteja vanhoista uuninluukuista, hellanrenkaista ja betonista.

Kartaston löydät PDF-versiona tai GoogleMaps-kartalta.

Lue koordinaattori Kimmo Heikkilän blogi aiheesta.