Ajankohtaista

Kirjoituskilpailu kyläilemisestä

Kirjoita kyläilystä ja osallistu kilpailuun 1.11.2018–28.2.2019.

Kirjoituskilpailu kyläilemisestä kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot ja -kokemukset. Vierailut ystävien kodissa tai mökillä ovat tärkeä osa monen suomalaisen elämää. Kyläillään sukulaisissa, naapureissa, ystävillä tai vieraillaan hoitokodissa. Toisaalta perinteinen kyläily on vähentynyt, kun elämä on kiireistä ja tuttuja tavataan yhä useammin vain Facebookissa.

Kilpailu on valtakunnallinen ja kaikille avoin. Mukaan voi osallistua tosipohjaisella tai kaunokirjallisella tekstillä.

Palkintosumma on 8 000 euroa, josta voittaja saa 5 000 euroa ja loput jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

Tuomaristoon kuuluvat arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä kirjoituksen 1.11.2018–28.2.2019 välisenä aikana:

  • verkkolomakkeella osoitteessa finlit.fi/kylaillaan tai
  • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Kyläillään!” tai
  • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään tunnus ”Kyläillään!”.

Lataa kilpailun esite tästä.

Tarkemmat keruuohjeet löytyvät SKS:n arkiston sivuilta.

Kuva SKS KRA.


Tutustu aiempien kilpailujen julkaisuihin

Maaseudun Sivistysliitto on järjestänyt lukuisia kirjoituskilpailuja, joiden teemat liittyvät luontoon, maaseutuun ja kulttuuriperinteeseen. Kirjoittaminen on suomalaisten rakkaimpia harrastuksia. Kilpailut ovatkin tavoittaneet tuhansia osallistujia, ja tuloksista on saatu kokoon monta mainiota julkaisua. Tutustu arkistoon ja tilaa kirjoituskilpailuista syntyneitä kirjoja Maahenki-kustantamosta!

Lisätiedot Kyläillään!-kilpailusta