Ajankohtaista

Elokuvatyöpajassa Pyhäjoella nuoret päästävät luovuuden ja mielikuvituksen irti, – mitä silloin syntyykään?

No, kun luovuus ja mielikuvitus päästetään Pyhäjoella irti, niin tuloksena tietenkin syntyy uusia elokuvan mest

Valveen elokuvakoulun kuva /Tommi Nevala

ariteoksia.

Hyvän mielen paikat -hanke järjestää Pyhäjokisille nuorille mahdollisuuden tutustua elokuvien tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Kurssilla nuoret itse pääsevät tekemään lyhytelokuvaa, jonka kautta tuodaan esiin ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä nuorten elämästä. Osallistujat oppivat kuvaamistaidon lisäksi dramaturgiantajua, vuorovaikutustaitoja sekä valo- ja äänitekniikkaa. Kurssin ohjaamisesta vastaa Oululainen Valveen elokuvakoulu, jonka toiminnassa nuorta kannustetaan ja rohkaistaan luovaan itseilmaisuun ja omien ajatusten elokuvalliseen esittämiseen. Tavoitteena on, että elokuvakurssin kautta Pyhäjokisille nuorille avautuu uudenlainen väylä itsensä ilmaisuun ja oman tarinan esittämiseen sekä herää uteliaisuus taiteeseen ja kulttuuriin. Elokuvatyöpaja järjestetään Pyhäjoella 13.-14.4.2018.