Ajankohtaista

Kortteeri

Julkinen tila ja “välitilat” parempaan käyttöön Kortteeri-hankkeen avulla.

Kortteeri-hankkeessa kehitetään kaupunkien keskustoja yhdessä taiteilijoiden ja yrittäjien kanssa. Tavoitteena on taiteen ja kulttuurin keinoin elävöittää pienten- ja keskisuurten rakennemuutospaikkakuntien keskusta-alueita. Hanke toteutetaan Kankaanpäässä, Seinäjoella ja Varkaudessa 1.8.2017 – 30.6.2019.

Kortteeri yhdistää ensimmäistä kertaa alan ammattikorkeakoulun, museokentän, vahvan alueellisen taidehallin ja valtakunnallisen maaseudun sivistykseen ja osaamiseen keskittyneen järjestön. Kortteerin toteuttajia ovat kaupunkimuotoilija, yhteisötaiteilija, museot välittäjäorganisaatioina ja yleisötyön tuottajina sekä ammattikorkeakoulu, tiedon tuottajana ja jakajana edistämässä elinikäistä oppimista.

Kortteeri

– Luo paikkoihin liittyviä uusia elämyksiä sekä merkityksiä yhdistäen kivijalkakaupat, taiteen, muotoilun, museot ja galleriat.

– Tuottaa luovan alan toimijoille ja kivijalkayrittäjille työkaluja alueiden omaleimaisen kulttuuriperinnön tunnistamiseen, soveltamiseen sekä osallistavaan kaupunkikehittämiseen.

– Kouluttaa paikkasidonnaisen yhteisötaiteen, kaupunki -sekä palvelumuotoilun kokemuksien kautta.
Valmistaa vaihtoehtoisen kivijalkakultuurin kehittämisen mallin.

– Luo malleja alueille ohjata rahoitusta välittäjätahojen kautta julkisen tilan taiteen lyhytkestoisiin projekteihin, työllistäen taiteilijoita lisäten alueen ja yritysten persoonallista, alueen vahvuuksista nousevaa vetovoimaa.

Kortteerista materiaalia netisssä:

kotisivut: samk/kortteeri

facebook: @kortteeri

instagram, twitter: #kortteeri

Hankkeesta vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulu, Kuvataide Kankaanpää. Osatoteuttajina Maaseudun Sivistysliitto, Varkauden museot, Seinäjoen Taidehalli, Kankaanpään museot ja Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus. Rahoitus on myönnetty Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

Lisätietoa: Helka Ketonen, helka.ketonen@msl.fi