Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen Etnogaala marraskuussa Tavastialla

Suomen ensimmäinen Etnogaala pidetään tiistaina 7.11.2017 klo 19 Tavastia-klubilla Helsingissä.

Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. YLE välittää ja tallentaa tapahtumaa tv-, radio- ja nettikanavillaan.

Maaseudun Sivistysliitto on yksi gaalan yhteistyökumppaneista.

Etnogaala on kansanmusiikin ja kansantanssin näköinen juhlailta: vähemmän puheita, enemmän livemusiikkia ja tanssia. Tavastia muuntautuu kahden esiintymislavan etnoklubiksi, jossa Ylen lähetys liikkuu lavalta takahuoneeseen, lämpiöön ja haastatteluihin.

 

Gaalan esiintyjät on valittu palkintoehdokkaiden joukosta. Gaalassa jaetaan palkinnot kaikkiaan seitsemässä sarjassa, joihin kuhunkin ammattilaisraadit ovat valinneet kolme ehdokasta. Sarjat ovat vuoden artisti, vuoden ilmiö, vuoden tulokas, vuoden kansanmusiikkitekijä, vuoden, vientipalkinnon, Risteys-palkinto ja vuoden tanssin tekijä.

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) yhteistyössä Ylen kanssa. Muut yhteistyökumppanit ovat Maailman musiikin keskus, Music Finland, Elvis ry, Tanssin Tiedotuskeskus, Muusikkojen liitto, Suomen Nuorisoseurat, Teosto, Kansanmusiikki-Instituutti, Suomen kansanmusiikkiliitto ja Radio Helsinki. Etnogaala on osa maailmanmusiikkifestivaali Etnosoi!:n ohjelmaa. Gaalaa tukevat Musiikin edistämissäätiö, Kalevalaseura ja Maaseudun Sivistysliitto.

Etnogaalan lippuja myy Tiketti.

Lisää tietoa Etnogaalan kotisivulla https://kansanmusiikki.fi/etnogaala.