Ajankohtaista

Yhdessä-viikonloppua juhlitaan kautta Suomen

 

Suomi 100 -tapahtumakesä huipentuu Yhdessä-viikonloppuun, jota vietetään 25.–27.8. kautta maan. Nyt on jäljellä sata päivää satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivään. Maaseudun Sivistysliitto kumppaneineen on mukana menossa. Viikonloppuna syödään yhdessä, tanssitaan porukalla, juhlitaan luontoa, kunnioitetaan ikäihmisiä ja ennen kaikkea tehdään yhdessä hienoja tapahtumia kylältä toiselle maan laidasta laitaan.

 

MSL on mukana useissa valtakunnallisissa juhlavuoden hankkeissa:

Nämä teemat näkyvät toiminnassamme läpi vuoden, mutta erityisesti Yhdessä-viikonloppuna. Juhlinnan kunniaksi Suomen Luonnon päivä 26.8. on myös virallinen liputuspäivä.

Ilomantsissa MSL:n ja kunnan yhteistyössä järjestämä Karhufestivaali kuuluu Yhdessä-viikonlopun tärppitapahtumiin. Karhunveisto, monipuolinen kulttuuriohjelma ja yhteistyö samanaikaisen Villiruokafestarin kanssa yhdistyy kaikkiin edellä mainittuihin valtakunnallisiin teemoihin. Kuuluupa Karhufestivaali myös osaksi Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.

Tässä muutamia poimintoja, miten MSL on mukana Yhdessä-viikonlopun juhlahumussa:

Tule mukaan, nautitaan luonnosta, syödään yhdessä, lauletaan, tanssitaan, eksytään ja löydetään toisemme!