Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan paikallismuseoissa vierailee ITE-taidetta

Viljo Luokkasen Pelimannit kuuluvat MSL:n ITE-kokoelmaan ja vierailevat nyt Lohtajalla kesänäyttelyssä.

K.H.Renlundin museo – Keski-Pohjanmaan maakuntamuseon koordinoima Meidän museo -hanke tuottaa kesäkauden aikana ITE-taidenäyttelyt kolmeen keskipohjalaiseen kotiseutumuseoon Lohtajalle, Perhoon ja Lestijärvelle. Museoissa esillä olevat teokset kuuluvat Maaseudun Sivistysliiton omistamaan ja Kokkolan ITE-museon hoitamaan ITE-taiteen kokoelmaan.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta, joka heijastelee tekijöidensä esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää. Nimitys juontaa juurensa sanoista ”itse tehty elämä”.

 

Lohtajan kotiseutumuseon näyttely koostuu Viljo Luokkasen pelimanniaiheisista puuveistoksista sekä Jukka Säntin herkistä joutsenaiheista.

Lestijärven kotiseutumuseossa esillä olevat Martti Hömpin ilmeikkäät teokset ”Pystykaato” ja ”Parkkaava jätkä” esittelevät perinteisiä käsityötaitoja.

Perhon kotiseutumuseon kesänäyttely on koostettu Jorma Pihlin ja Timo Peltosen luontoaiheisista pienveistoksista.

Näyttelyt ovat esillä kotiseutumuseoissa koko kesäkauden, ja niihin on mahdollista tutustua museoiden aukioloaikoina. ITE-taiteen näyttelyt ovat osa Meidän museo -hankkeen paikallismuseoiden kehittämistyötä. Hankkeen tavoitteena on vankistaa kokemusta alueellisen identiteetin

ainutlaatuisuudesta sekä nostaa paikallismuseoiden profiilia ja näkyvyyttä kuntalaisten arjessa. Hanketta rahoittavat Pirityiset ry ja Rieska-Leader ry.

 

Lisätietoja Meidän museo -hankkeesta antaa
projektikoordinaattori Anna Kouhia, 040 806 8126, anna.kouhia@kokkola.fi