Ajankohtaista

Äidin poika – Pekka Perttulan kirja V. J. Sukselaisesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana

Miten Vieno Johannes Saaresta kasvoi V. J. Sukselainen? Millaisen tien köyhän kyläkraatalin avioton poika kulki eduskunnan puhemieheksi, pääministeriksi ja Urho Kekkosen kavahtamaksi haastajaksi?

Maaseudun Sivistysliiton puheenjohtajana toimivan VTT Pekka Perttulan uunituore teos valottaa, miten monia urapolkuja kulkenut V. J. Sukselainen jätti jälkensä suomalaiseen talous- ja sosiaalipolitiikkaan. Kirja on äidin ja pojan sekä kansalaisen ja kansakunnan kasvutarina. Se on kuvaus suomalaisesta hyvinvointiajattelusta ja -valtiosta, johon ovat vieneet tutkimattomat tiet.

Pekka Perttula on ollut monissa luottamus- ja työtehtävissä keskustalaisissa yhteisöissä. Hän on toiminut muun muassa Suomen Keskustan puoluesihteerinä, eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja Suomenmaan päätoimittajana.

Vuosikymmenien kokemus yhteiskunnallisista tehtävistä ja oma uteliaisuus etsiä politiikkaa kuvaavia pitkiä kaaria ovat antaneet kipinän V. J. Sukselaisen kaltaisen yhteiskunnallisen moniottelijan elämäkerran kirjoittamiselle.

Äidin poika -kirjan on kustantanut Edita Publishing Oy.

Lue Pekka Perttulan blogikirjoitus kirjasta: Pieni kalpea poika päätti näyttää maailmalle. (Satakunnan Kansa 29.5.2017)