Ajankohtaista

Viljele viihtyisyyttä kaupunkiisi

 

Kaupunkiviljelyn ja taiteen kohtauspaikka Syötävä Puisto Mustikkamaalla Helsingissä heräilee taas kevääseen. Huhtikuu on valmistelujen aikaa, varsinainen toiminta ulottuu toukokuusta syyskuulle.

Puutarhatyöt jatkuvat talkoopohjalta, ja toimintaa vetää entiseen tapaan viljelykoordinaattori, ympäristökasvattaja Pinja Sipari. Puistoon tulee myös osa-aikainen tapahtumatuottaja, joka asuu siellä Citytorpparina heinäkuun ajan. MSL:n kesäharjoittelija vetää taidetyöpajoja puistossa pitkin kesää. Talkoot ja teemalliset työpajat vedetään läpi kesän joka keskiviikko.

Syötävän Puiston toiminta on herättänyt paljon kiinnostusta. Talkooväkeä riittää, ja facesivullamme on yli 2 600 tykkääjää. MSL koordinoi Syötävää Puistoa vielä tämän kesän. Tulevaisuuden ratkaisuista on käynnissä neuvottelut Helsingin kaupungin kanssa.

YLE:n tempaus: Syötävä kaupunki

YLE ja tuotantoyhtiö DocArt avasivat Syötävä kaupunki -haastekampanjan. Siinä haastetaan kaupunkilaiset – ystävät, perheet, koululuokat, työyhteisöt, seurat ja kerhot – viljelemään ruokaa kaupungissa. Toteutus kestää kuluvan kasvukauden ja tyyli on vapaa. Viljelmä voi olla tomaatin taimi parvekkeella, laatikkoviljelmä kerrostalon pihalla tai kasvimaa kaupungin yhteisöviljelmällä.

Tutustu kampanjaan YLE:n sivuilla. Syötävän kaupunki huipentuu syksyllä Asvalttiviidakot-dokumenttisarjaan, johon myös Mustikkamaan Syötävästä Puistosta on tallennettu välähdyksiä.

Syötävä kaupunki ja Asvalttiviidakko ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Kaupunkiviljely on kivaa!

Katso YLE:n Syötävän kaupungin sivulta, mitä MSL:n viljelykoordinaattori Pinja Sipari tuumii kaupunkiviljelystä! “Kaupungista tulee minun oma, kun saa muokata itse sitä maata.”