Ajankohtaista

Johanna Korhonen Maahengen kustantajaksi

johanna-korhonen-2Journalisti, tietokirjailija Johanna Korhonen, 48, on nimitetty kirjankustantamo Maahengen taiteelliseksi johtajaksi eli kustantajaksi. Korhonen seuraa tehtävässä Liisa Heikkilä-Paloa, joka siirtyy vaiheittain eläkkeelle. Korhonen ottaa organisaatiouudistuksen yhteydessä vastuulleen myös toimitusjohtajan tehtävät, jotta tähänastinen toimitusjohtaja Ulla Sarviala voi toiveensa mukaisesti keskittyä yrityksessä erityisesti markkinoinnin tehtäviin.

Maahenki on 1999 perustettu luontoon, taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut laatukustantamo. Kustantamon perustaja ja pääomistaja on Maaseudun Sivistysliitto. Yhtiö julkaisee muutamia kymmeniä uusia nimikkeitä vuosittain. Uusin aluevaltaus on valokuvataiteen kirjajulkaisusarja Musta taide, jonka Maahenki hankki viime vuonna omistukseensa Aalto-yliopistolta.

Johanna Korhonen on journalisti, kirjailija ja kouluttaja. Toiselta ammatiltaan hän on keskiajan latinankieliseen liturgiaan erikoistunut kirkkolaulaja. Korhonen on ollut Maahengen hallituksen jäsen vuodesta 2010 ja tuntee yhtiön hyvin.

”Maahenki on hieno pieni yhtiö, jota mikään ei estä kasvamasta suuremmaksi. Oikea kirja oikealle ihmiselle on kaiken perusta. Tämä kohtaaminen voi tapahtua missä tahansa, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Minusta on hienoa, että kirjojemme englanninkielisiä versioita myydään jopa Lontoon luonnonhistoriallisen museon kirjakaupassa”, Korhonen sanoo.

Tietokirjojen myynti on Suomessa viime vuosina vähentynyt, koska kilpailu ihmisten ajasta on niin kovaa. Usein kirja on hävinnyt taiston älylaitteille. ”Uskon kuitenkin, että heiluri kääntyy vielä toiseenkin suuntaan. Kirjoilta haetaan lopulta juuri sitä, mitä nopea älylaitteen selailu ei tuota: keskittymistä, syventymistä, rauhaa ja punnittuja ajatuksia”, Korhonen sanoo. Sivistyksen, ymmärryksen ja jaetun tiedon tuoma ilo on monelle suomalaiselle edelleen tärkeä osa elämää.

”Maahenki on kirjamarkkinoiden kovassa kilpailussa menestynyt hienosti korkean laatunsa ja huippuunsa hiotun työn ansiosta. Kiitos tästä kuuluu kirjailijoille, kuvaajille, taittajille, kuvankäsittelijöille ja Maahengen tiimille. Otamme vastedeskin mielellämme vastaan uusia kirjaehdotuksia ja käsikirjoituksia, jotka kiinnostavat yleisöä ja joiden teemat ja käsittelyn tavat sopivat Maahengen linjaan”, Korhonen sanoo.

Lisätietoja:

Maaseudun Sivistysliitto
Toiminnanjohtaja Paula Yliselä, puh. 040 719 687

Maahenki Oy
Toimitusjohtaja, kustantaja Johanna Korhonen, puh. 040 510 5906