Ajankohtaista

Tulossa kirja hylättyjen tilojen haltuunotoista ja elävistä kulttuuriteoista

Aamukaste Raumalla. Tunne+Tila, 2014, kuva: Päivi Raivio

Aamukaste Raumalla. Tunne+Tila, 2014. Kuva: Päivi Raivio

Millaista on viettää päivä kalterien takana lukitussa karhulinnassa, toisten silmien alla? Voiko uimahallissa järjestää musiikkikonsertin, jota voi kuunnella uppeluksissa veden alla? Millaisia valheellisia stereotypioita liittyy taiteilijan työhön?

Antti Möllerin toimittama, lokakuussa julkaistava kirja nimeltä Paikan tuntu – Kohtaamisia unohdetuissa tiloissa antaa vastauksen näihin kysymyksiin.

Paikan tuntu on suurelle yleisölle suunnattu, kulttuurielämyksiä tarjoava taidekirja. Osin taiteilijoiden itse kirjoittamien tekstien ja runsaiden valokuvien kautta kerrotaan ja näytetään, miten lähiympäristöön vaikuttaminen onnistuu esimerkiksi yhteisötaiteen ja väliaikaisten taidetekojen keinoin. Kirja kertoo elävien tarinoiden voimin, miksi taidetta ja kulttuuria tarvitaan: ne ovat vaihtoehdon olemassaolon edellytys.

Kirjoittajiin lukeutuvat teatteriohjaaja Anni Klein, Taideyliopiston professori Hanna Johansson, Varkauden museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta ja muotoilija Päivi Raivio.

Video- ja äänimateriaalia sisältävän teoksen julkaisija on Maaseudun Sivistysliitto. Paikan tuntu -hankkeen vetäjä oli MSL:n kulttuurijohtaja Helka Ketonen. Kirjan toimittaja Antti Möller on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja viestintäasiantuntija.

Esimakua kirjaan voi saada tutustumalla Paikan tuntu -hankkeen moniin videoihin YouTubessa:

 

Tilaa kirja ennakkoon!

Raija Kallioinen, kulttuurituottaja, Maaseudun Sivistysliitto
040 563 6876
raija.kallioinen@msl.fi

Antti Möller, kirjan toimittaja
044 545 5698
antti.moller@gmail.com