Ajankohtaista

CityTorpparit haastavat yhteistyöhön

Maaseudun Sivistysliitto rekrytoi uudet CityTorpparit. Toiminnalla halutaan tarjota uudenlaisia tapoja maaseudun ja kaupungin välisen yhteistyön lisäämiseksi. Haastamme ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan.

Johanna Lauhiala valittiin CityTorppariksi Onnenlaakson kylään Saarijärvelle.
Leila Kuitunen puolestaan valittiin CityTorppariksi Mustikkamaan Syötävään Puistoon Helsingissä.

Johanna Lauhiala Saarijärvelle

Johanna Launiala. Kuva: Aino Eronen.

Johanna Launiala. Kuva: Aino Eronen.

Kaupunkikulttuuriaktivisti, osallistavan taiteen, muotoilun ja tekstiiligraffitin tekijä, muotoilija Johanna Lauhiala Vantaalta asuu ja toimii Saarijärven Onnenlaaksossa City Torpparina 1.-10.7.

Johanna on Concreatives-kollektiivin perustajajäsen ja tekstiiligraffitin tekijä Vantaalta. Tekstiiligraffitit ovat ympäristötaideteoksia, jotka valmistetaan tekstiilimateriaalista esimerkiksi kutomalla, virkkaamalla tai punomalla. Concreatives-kollektiivi tekee osallistavia tekstiiligraffititeoksia ja järjestää erilaisia käsityöpajoja mm. Helsingissä Hakaniemen metroasemalla sijaitsevassa taidetilassa. Johanna haluaa tuoda tekstiilimateriaalit uusiin ympäristöihin – sinne, missä niitä ei tavallisesti ole nähty. Hän toivoo, että tekstiili ympäristötaideteoksen materiaalina tuo lämpöä ja hyvää mieltä kokijalleen.

Leila Kuitunen Mustikkamaalle, Helsinkiin

Leila Kuitunen

Leila Kuitunen

Syötävän Puiston torpassa asuu ja työskentelee CityTorpparina Leila Kuitunen 20.6.–2.7. Leila tulee Kokkolasta. Hän opiskelee kuvataidetta, minkä lisäksi hänellä on myös vankkaa kokemusta yhteisöllisestä maanviljelystä. Villiyritit ja videot, performanssit ja ystävät – siinä on aineksia CityTorpparin kesään Mustikkamaalle.

Tervetuloa tapaamaan Leila Kuitusta 20.6.2016 klo 17. Mustikkamaalle! Syötävässä Puistossa pidetään pienimuotoinen tervetuliaistapahtuma maanantaina 20.6. klo 17. Samalla on mahdollista myös saada perehdytys Syötävän Puiston toimintaan koordinaattori Pinja Siparin johdolla. Tervetuloa!