Ajankohtaista

Life Aqvatic Rauma

Vedenalaisia konsertteja ja veistoksia – Rauman kesän taidetarjonta laajenee uimahalliin ja majakkasaarelle

Maaseudun Sivistysliitto on jälleen aktiivisesti mukana tuottamassa elämyksellisiä kesätapahtumia. Näistä suurimpia on Rauman veden alla tapahtuva kokonaisuus:

Life Aquatic -vedenalaisten konserttien ja äänimaisemien sekä veistosten kokonaisuus järjestetään Rauman Uimahallissa 17.-20.8. Konserttia kuunnellaan veden alla.

Kalanmaha -ympäristötaideteos puolestaan rakentuu kesän aikana Kylmäpihlajan majakkasaarelle kesä-elokuussa. Voit seurata taideteoksen syntymistä kuvataiteilija Maritta Nurmen blogissa.

Rantojen ja vesistöjen puhtaus ja Itämeren ekologinen tasapaino – muun muassa näitä teemoja pohditaan kesän aikana taiteen keinoin teoksissa ja tapahtumissa eri puolilla Raumaa. VEDEN ALLA -tapahtumatuotannosta vastaa Maaseudun Sivistysliitto. Tapahtumat ovat osa Rauma Biennale Balticum -ohjelmaa.

Taidetta ja ympäristötekoja Rauman saaristossa ja rannoilla kesällä 2016

1. Kalanmaha -ympäristötaideteos valmistuu yhteistyössä kuvataiteilija, biologi Maritta Nurmen ja majakkasaarella kesän aikana vierailevan yleisön kanssa. Maritta Nurmi räätälöi, virkkaa ja rakentaa yhdessä merenkulkijoiden ja maakrapujen kanssa Kalanmaha-teoksen kesä-elokuun aikana. Suomessa ja Vietnamissa toimiva taiteilija vietti viime kesän RaumArs-taiteilijana. Paikalliset muistavat hänet huussi-teoksesta, jota Nurmi rakensi Pitsiviikon aikana Vanhassa Raumassa. Kesällä 2016 yhteistyössä ovat mukana Rauman kaupungin Ympäristönsuojelu ja Wihertoimi sekä Maaseudun Sivistysliitto. Kalanmahan tuotantoa tukevat Koneen Säätiö sekä Keskitien Tukisäätiö.

2. Life Aquatic -vedenalaisten konserttien ja äänimaisemien sekä veistosten kokonaisuus Rauman Uimahallissa tarjoaa elämyksiä niin veden alla kuin veden päällä aamusta iltaan. Veden alla kuunneltava konsertti toteutetaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa, Raumalla. Iltakonserteissa myös livemusiikkia, mukana muusikoita sekä Raumalta että Helsingistä. Päivällä taiteilijoiden opastuksia ja keskusteluita vedenalaisista äänistä ja maailmasta. Konsettiohjelman tuotannosta vastaa Maaseudun Sivistysliitto. Pääjärjestäjänä toimii Rauman liikuntapalvelut. Tapahtumaa puolestaan tukevat Koneen Säätiö, Keskitien Tukisäätiö, Taiteen edistämiskeskuksen Satakunnan toimialue ja Samuel Huberin säätiö.

Life Aquatic – taiteellinen työryhmä:

Kansainvälisesti tunnettu äänitaiteilija ja muusikko Petri Kuljuntausta, joka työskentelee myös vedenalaisten äänimaisemien parissa.
Kuvataiteilija ja taidekasvattaja Kristiina Ljokkoi toimii Suomessa myös kuraattorina ja taidetapahtumien tuottajana.
Elektromuusikko ja arkkitehti Tuomas Toivonen on työskennellyt myös toimittaja-juontajana YLE:llä.
Jazzmuusikko, saksofonisti ja säveltäjä Jarno Tikka on palkittu, nuori jazzmuusikko, joka soittaa erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa.

Rauman Uimahalli 17.-20.8.2016. Päivällä tapahtumaan voi osallistua uimahallin pääsylipun hinnalla.

ke 17.8. uimahalli avoinna 9-20.30, konsertti klo 19.00
to 18.8. uimahalli avoinna 9-20.30, konsertti klo 19.00
pe 19.8. uimahalli avoinna 9-21.30, konsertti klo 20.00
la 20.8. uimahalli avoinna 10-17

Iltakonserttiin lippuja: Palvelupiste Pyyrman 1.6. alkaen, puh 02 834 5001. Konserttia kuunnellaan veden alla.


 

Outojen tilojen taidetta muualla Suomessa.

OutojenTilojenTaide_MSL