Ajankohtaista

ITE metsällä ja savannilla – eläimiä Riihimäen kesässä

Suomen Metsästysmuseossa Riihimäellä puistoalue ja museon aula täyttyvät kesällä 2016 ITE-taiteilijoiden eläinaiheisin teoksin. Näyttely esittelee pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon luontoa ja eläimiä. Savannin eläimet saavat rinnalleen meidän luontomme tuttuja eläimiä.

Näyttely on Metsästysmuseon, ITE-museon ja Maaseudun Sivistysliiton yhteistuotantoa. Teokset ovat peräisin eri taiteilijoilta ja ITE-kokoelmasta. Riihimäellä näyttely on esillä 12.5.–18.9.2016. Syksyllä näyttely siirtyy ITE-museoon Kokkolaan ja on esillä siellä 20.10.2016–17.1.2017.

Näyttelyn tiedote.

Näyttelyn yhteydessä Riihimäellä on seuraavia tapahtumia:

Lauantaina 28.5.
Metsästysmuseon teroituspäivät yhteistyössä Suomen Puukkoseuran kanssa. Samana päivänä aukeaa puukkonäyttely. Museon pääsylippua vastaan teroitetaan raivaussahoja, kirveitä, vesureita, puukkoja, saksia, puutarhasaksia, petkeleitä, kuorimarautoja, viikatteita ynnä muita tarpeellisia välineitä.

Lauantai 11.6.
Näyttelyn taiteilija Jouko Kinnunen vierailee Erämessuilla Metsästysmuseon osastolla ja esittelee veistotaitojaan työnäytöksissä.

Lauantai 9.7.
ITE -taiteen mestarit Alpo Koivumäki ja Jouko Kinnunen esittelevät taitojaan museolla. Aiheina molemmilla on eläimet mutta tekniikka täysin erilainen.

Lauantai 6.8. tai 13.8.
Moottorisahan taitopäivä. Aiheena on moottorisahan peruskäyttö ja -huolto, esim. puun katkominen ja karsinta, teräketjun ja terälevyn vaihtaminen sekä teräketjun kiristys. Yhteistyökumppani on Suomen Electrolux sekä Riihimäen Teollisuuspalvelu. Taitonäytöksiä.

***

ITE-taide
Perinteisen kansantaiteen pohjalta omanlaisekseen taiteelliseksi ilmaisuksi kehittynyttä nykykansantaidetta kutsutaan Suomessa ITE-taiteeksi. ”Itse Tehty Elämä” viittaa tekijöiden itseoppineisuuteen, omaperäiseen luovaan ilmaisuun ja usein intohimoiseen, elämäntavaksi asti laajenevaan taiteen tekemiseen. Katso lisää itenet.fi.

***

ITE-museo
on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen. Museon näyttelyiden ja ITE-kokoelman keskus on Kokkolassa. ITE-museo tuottaa myös suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona.