Ajankohtaista

ITE käsillä -näyttelyssä kukkivat kädentaidot

ITE käsillä. Käsityöpohjaisen ITE-taiteen näyttely Kokkolassa ITE-museossa 2016.ITE-taiteen päänäyttely kesällä 2016 esittelee käsityöperusteista ITE-taidetta. Näyttely avautuu ITE-museossa Kokkolassa 13. toukokuuta ja on avoinna lokakuun puoliväliin.

Näyttelyyn valitut tekijät ovat  kekseliäitä kädentaitureita ja taiteentekijöinä itseoppineita oman tiensä kulkijoita. Heidän toteuttamiensa ITE-käsitöiden materiaalit ja tekniikat ovat moninaiset. Teoksia on toteutettu mm. huovuttaen, kirjoen, virkaten, kanavatöinä, keramiikkana tai pahvista taitellen. Näyttelyn kuraattorina toimii taiteen tohtori, taidekasvattaja Minna Haveri.

Lataa näyttelyn tiedote täältä.

Näyttelyssä on töitä seuraavilta tekijöiltä:
Eivor Bennert, Porvoo
Ullakaisa Kaarlela, Pori
Alpo Koivumäki, Kauhajoki
Elisa Kärjä, Kalajoki
Hannu Leskinen-Estola, Imatra
Anna Lappalainen, Kellokoski
Wenche Nilsen, Norja
Erkki Nousiainen, Kerava
Kenneth Rasmussen, Tanska
Mirjami Rautio, Kemi
Merja Riekkinen, Outokumpu
Aune Riihonen, Kuhmo
Marja Ruusunen, Helsinki
Rauha Ryynänen, Lieksa
Helinä Savonen, Saarijärvi
Johanna Seppä, Helsinki
Audgunn Vilhelmsen, Norja

 

Näyttelyssä on teoksia ITE-museon oman kokoelman lisäksi lainattuina Saarijärven museosta, Kellokosken sairaalamuseosta, Taidekeskus Kettukista, Sør-Tromsin Trastad-kokoelmasta (Sør-Troms Museum/Trastad Samlinger) Norjasta, Bifrost-taidekoulusta (FOF’s kunstskole Bifrost) Tanskan Randersista sekä taiteilijoilta ja yksityishenkilöiltä.

Näyttely on osa Maaseudun Sivistysliiton organisoimaa ITE-käsityöhanketta, joka innostaa käsityötekniikoiden rohkeaan, luovaan ja taiteelliseen käyttöön itseilmaisun välineenä. Hankkeen yhteydessä julkaistaan Minna Haverin kirja Pehmeä taide, joka nostaa esiin rinnatusten käsityöpohjaista ITE-taidetta ja erilaisin tekstiilityön tekniikoin tehtävää nykytaidetta. Kirja ilmestyy kesällä 2016. Hanke on saanut tukea Kordelinin säätiöltä.

ITE käsillä
Käsityöpohjaisen nykykansantaiteen näyttely

13.5.–16.10.2016
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna ti–su 11–16, to 11–18, ma suljettu
Liput 4/2/0 €
Torstaisin vapaa sisäänpääsy

ITE-museo on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen. Museon näyttelyiden ja ITE-kokoelman keskus on Kokkolassa. ITE-museo tuottaa myös suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona.


Menikö överiksi?

Joskus käsityöinnostus karkaa käsistä ja kulkee omia polkujaan. Silloin syntyy paljon, isoa ja omalaatuista. Facebook-ryhmä Kässäöverit on foorumi, jossa voit jakaa käsityökokemuksia, kuvia ja linkkejä – tai ihmetellä muiden villejä luomuksia.

facebookpinterest


Suuri patalappukilpailu – Antaa palaa, sano patalappu

Kisassa etsitään ennennäkemättömän villejä ja omintakeisia tulkintoja patalapusta. Patalappu voi olla käytännöllinen tai vailla virkaa, kunhan se on rohkeasti omannäköisensä.

Osallistu kisaan jakamalla kuva omasta patalapustasi Kässäövereitten Facebook-tapahtumasivulle 31.5.2016 mennessä. Päävoittona on maineen ja kunnian lisäksi 200 euron lahjakortti. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.