Ajankohtaista

Pehmeä taide – uutuuskirja käsityön ja kuvataiteen rajapinnoilta

Minna Haverin kirja Pehmeä taide punoo säikeitä käsityöperinteistä ja kädentaidoista tämän hetken kuvataiteelliseen ilmaisuun.

Kirjassa pohditaan käsityön piirissä tapahtunutta muutosta, jonka seurauksena neuletekniikat ovat nousseet suosituksi kuvataidetekniikaksi ja taiteellisen itseilmaisun keinoksi. Kirja esittelee lankatekniikoita käyttäviä suomalaisia taiteilijoita niin kuvataideammattilaisten kuin neulegraffareiden ja ITE-taiteilijoidenkin joukosta.

Nykyneule yllättää!

Langalla voi piirtää ja virkkaamalla luoda veistoksia. Pehmeä, lankaperustainen kuvataide ei takerru käsityötekniikoiden perinteisiin. Se puhaltaa vanhoihin työtapoihin uuden, ajanmukaisen hengen. Ilmaisun räväkkyydestä huolimatta huolenpito, ekologisuus, naiseus, arki ja pehmeät arvot ovat lankatekniikoihin sisäänkirjoitettuja viestejä, joilla käsityötaiturit teoksissaan leikittelevät.

Kirjan kirjoittaja Minna Haveri on nykykansantaiteesta väitellyt taiteen tutkija, taidekasvattaja ja tietokirjailija. Hän on laajasti kiinnostunut taidemaailman marginaaleista ja omintakeisista taiteen tekotavoista. Haverin mukaan taiteen tekeminen on jokaiselle kuuluva oikeus, eikä ilmaisutekniikoiden tarvitse rajoittua taidekouluissa opittuihin taitoihin.

Ilmestyy 16.6.2016

Pehmeä taide -kirja julkistetaan 16.6.2016 ITE-museossa Kokkolassa ITE käsillä näyttelyn yhteydessä. Minna Haverin kuratoima, koko kesän kestävä näyttely esittelee käsityöpohjaista ITE-taidetta. Kirjan julkistamisen yhteydessä paljastetaan myös näyttelyyn liittyvän Suuren patalappukilpailun tulokset.

Pehmeä taide -kirjan julkaisee Maaseudun Sivistysliitto. MSL on saanut näyttelyyn ja kirjaan apurahan Alfred Kordelinin säätiöltä. Näyttelyä tullaan kierrättämään myöhemmin myös muilla paikkakunnilla.

Julkistamistilaisuuden tiedote täällä.

Tilaukset ja ennakkotilaajan etu

Pehmeä taide -kirjan hinta on 32 € + toimituskulut. Ennakkotilaajien etuhinta on 25 € + toimituskulut. Ennakkoetu koskee ennen 16.6.2016 saapuneita tilauksia.

Tilaukset tulee tehdä kustantajalle Maahenki Oy:lle
maahenki@msl.fi tai
puh. 09 751 2020.


Minna Haveri: Pehmeä taide
114 s., runsas värikuvitus, koko 230 x 295 mm
ISBN 978-952-301-073-4
Ovh 32 € (ennakkohinta 16.6.2016 saakka 25 €) + toimituskulut
Julkaisija Maaseudun Sivistysliitto
Kustantaja Maahenki Oy (2016)
www.maahenki.fi

Lataa tästä tiedote.