Ajankohtaista

Innostu keväästä alakoululaisten kanssa

Nurkantakana.fi

Nurkantakana.fi

 

Nurkantakana.fi -sivuston hauskat ja käytännönläheiset esimerkit on suunnattu 6-15 -vuotiaiden kanssa toimiville kasvattajille. Sivuille on poimittu 10 oivaltavaa esimerkkiä miten alakoululaisten kanssa voidaan tutustua omaan kulttuuriympäristöön. Mallit kehittävät ympäristösuhdetta ja vahvistavat kulttuurin lukutaitoa. Jokaisen esimerkin kohdalla on hyvät ohjeet kuinka lähteä liikkeelle ja edetä toiminnassa. Mallit ovat koettuja ja hyväksi havaittuja.

Mitä tapahtuu, kun joukko alakoululaisia lähtee kehittämään koulunsa pihamaata omin voimin ja nollabudjetilla? Keveähkö malli vaatii ennen kaikkea mielikuvitusta, kekseliäisyyttä ja rutkasti intoa.

Esimerkit valoittavat näiden tehtyjen tekojen aikajännettä ja työmäärää. Pienelläkin pääsee jo todella pitkälle! On sekä oppilaiden että opettajien ilo, kun arkeen otetaan mukaan normaalista poikkeavia luovuuden lähteitä.

Osallistuminen on tärkeää jo lapsena, eikä sen muotojen ja tapojen tarvitse olla ihmeellisiä – kuten hyvin voidaan huomata Meidän pihan muodonmuutoksessa. Tärkeimmät asiat arjessa ovat juuri näitä pieniä tapahtumia.” (Merike Kessler, erityisasiantuntija)

Kannattaa tutustua tähän Suomen Kulttuuriympäristökasvatusseuran ja Maaseudun Sivistysliiton yhdessä luomaan sivustoon. Sieltä riittää ammennettavaa kaikille kasvattajille!

”Oli suorastaan liikuttavaa, miten poikien keksinnöt ja ideat kuvastivat kunkin omaa persoonaa. Tuli sellainen olo, että näin sen piti mennäkin – kaikki saivat toteuttaa itseään.” Henna Malila, luokanopettaja

Kuva ja lainaukset Nurkantakana.fi -sivustolta.