Ajankohtaista

Nurkantakana.fi innostaa tutkimaan lähiympäristöä

nurkantakana.fiNurkantakana.fi on verkkojulkaisu, joka innostaa kohtaamaan lähiympäristöä uusilla tavoilla. Aineisto esittelee kymmenen hauskaa ja käytännönläheistä kulttuuriympäristökasvatuksen mallia. Ideat on suunnattu 6–15 -vuotiaiden kanssa toimiville kasvattajille ja opettajille.

Löytyykö nurkan takaa salainen puutarha, mobiilireitti maastossa vai aikamatka sadan vuoden taa?

Aineistoon valitut mallit on muokattu oivaltavista ja innostavista lähiympäristökasvatuksen esimerkeistä ympäri maan. Ne kaikki on testattu käytännössä ja havaittu toimiviksi. Mallit on helppo ottaa kasvatuskäyttöön sellaisinaan tai soveltaa omaan tyyliin ja tilanteeseen sopiviksi.

Verkkojulkaisun ovat toteuttaneet Maaseudun Sivistysliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura. Julkaisu kuuluu Paikan tuntu -hankekokonaisuuteen, jota on tukenut mm. Koneen Säätiö. Verkkojulkaisu valmistui tammikuussa 2016 ja julkistettiin Educa-messuilla.

Silmät auki ja lähinurkat tutuiksi!

Lisätietoa: helka.ketonen(at)msl.fi.