Ajankohtaista

Koneen Säätiöltä tukea Paikan tuntu -hankkeelle

Maaseudun Sivistysliiton taide- ja kulttuurituotantojen kolmivuotinen Paikan tuntu – Paikan identiteetti -hanke on saanut mittavan apurahan vuodelle 2016. Koneen Säätiön hallituksen jäsen Maria Lähteenmäki toteaa tiedotteessa: “Ajankohtaisten aiheiden lisäksi toinen apurahoissa näkyvä suuntaus on kääntyminen ihmisen ajatteluun ja aisteihin”.

#rohkeatekijä

Paikan tuntu – Paikan identiteetti -hanke jatkaa ympärisösivistyksen teemoilla usealla eri paikkakunnalla myös ensi vuonna: Oulu, Rauma, Saarijärvi, Ilomantsi, Helsinki ja Kaarina. Taiteilijoiden kanssa yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan mm. yhteisö- ja ympäristötaiteen teoksia, adoptoidaan taiteen areenoiksi vähäisellä käytöllä olevia paikkoja, koulutetaan ympäristöluotseja, järjestetään taidefestivaaleja ja vedenalaisia konsertteja – yhdessä paikallisten ja valtakunnallisten kumppaneiden kanssa.

Voit piipahtaa viime kesän tunnelmissa vierailemalla esimerkiksi Grey Cube festivaalissa, videodokumentin kautta. Tai tutkia tarkemmin hankkeen eri osia Paikantuntu.fi -sivuilla tai sosiaalisessa mediassa  #paikantuntu

facebook Grey Cube Galleriat

facebook Syötävä Puisto

facebook Ympäristösivistys

facebook Karhufestivaali

youtube Maaseudun Sivistysliitto

insta Paikan tuntu

twitter Paikan tuntu

Paikan tuntu -hanke on tuottanut vapaasti ladattavia aineistoja:

Ympäristöluotsauksen opas

Nurkantakana.fi-sivusto