Ajankohtaista

Pekka Perttula MSL:n puheenjohtajaksi

Maaseudun Sivistysliiton edustajisto on valinnut liiton puheenjohtajaksi valtiotieteiden tohtori Pekka Perttulan. Perttula toimii monialayrittäjänä ja on yhteiskuntaelämän kokenut vaikuttaja. Tehtävästä luopuva Timo Kaunisto on toiminut MSL:n puheenjohtajana neljä vuotta.

MSL on myöntänyt ansiomerkkinsä, ison Santeri Alkio -mitalin, yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volaselle ja kasvatustieteen tohtori Eira Korpiselle. Mitali myönnetään valtakunnallisesti vaikuttavasta sivistystyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Risto Volanen on tunnettu sivistyspoliittinen ajattelija ja kirjoittaja, pitkäaikainen keskustavaikuttaja sekä osuustoiminnallinen vaikuttaja. Eira Korpinen on tehnyt näyttävän uran opettajakoulutuksen kehittäjänä ja kyläkoulujen puolustajana, ollut yksi Edistyksellisen tiedeliiton perustajajäsenistä sekä toiminut aktiivisesti keskustajärjestöissä ja mielipidekirjoittajana.

MSL myönsi lisäksi kolme pientä Alkio-mitalia merkittävästä paikallisesta tai maakunnallisesta sivistys- ja vaikuttamistyöstä. Mitalin saivat Hilkka Joki Enontekiöltä, Pirkko Vuolle Ylöjärveltä ja Erkki Vähäsarja Nivalasta. Heillä kaikilla on pitkäaikaiset ja monipuoliset ansiot paikallisesta ja alueellisesta vaikuttamisesta monissa järjestöissä ja luottamustehtävissä. Vähäsarja on myös merkittävä musiikkikasvattaja Pohjois-Pohjanmaalla.

Santeri Alkio -mitali on Maaseudun Sivistysliiton ansiomerkki. Santeri Alkion elämäntyötä kunnioittaakseen Maaseudun Sivistysliitto teetti hänelle omistetun mitalin vuonna 1972 liiton täyttäessä 20 vuotta. Mitalin suunnitteli kuvanveistäjä Liisa Neuvo. Mitalin aiheena on Santeri Alkion profiilikuva. Mitali on pronssiin lyöty ja yksisivuinen ja sitä on kahta kokoa.

Lataa tiedote.

Pekka Perttula, Risto Volanen, Timo Kaunisto

Pekka Perttula, Risto Volanen, Timo Kaunisto